Onderlijnen kopen? Bestel onderlijn bij PING!

Bent u op zoek naar een onderlijn? Bekijk hieronder een overzicht aan alle onderlijnen! PING hengelsport heeft een klein maar fijn assortiment aan kwaliteit onderlijnen. U zult daarom altijd een passende onderlijn vinden in ons assortiment. Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde onderlijn? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel dan nu uw onderlijn, zodat u deze op tijd kunt inzetten. Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe onderlijn! Vislijn knopen? Klik hier om diverse knoopmethodes te zien
 

Onderlijnen, wat zijn dat?

Onderlijn is een vislijn die relatief slijtvast en bestendig is voor de scherpe tanden van een (roof)vis. Meestal is het dan een fluorocarbon lijn die deze eigenschappen bezitten. Ook een dikke nylon lijn wordt vaak gebruikt.  Om een fluorocarbon vislijn aan een hoofdlijn te knopen adviseren wij u om een wartel te gebruiken. Hierbij dient de dikte van de fluorocarbon minimaal 1 mm. te zijn. Onderlijnen kunnen worden gebruikt voor het vissen op karper, zeevis, snoekbaars, forel en allerlei andere vissoorten.
 

Fluorocarbon onderlijnen, voordelen:

Een fluorocarbon onderlijn kent vele voordelen zoals een hoge massa dichtheid waardoor deze relatief snel zinkt, geen wateropname zodat de trekkracht en de knoopsterkte gelijk blijven, een lage lichtbrekingsindex waardoor de onderlijn onder water nagenoeg onzichtbaar lijkt (nagenoeg geen licht weerkaatsing) en een minder rek dan een nylon vislijn waardoor een aanbeet gevoeliger is. Daarnaast kent een fluorocarbon onderlijn minder geheugen en heeft een hogere resistentie tegen verontreinigingen in het water en UV-straling. Maar door de relatief dikte en de stugheid, is een fluorocarbon minder geschikt om te worden gebruikt als een hoofdlijn, enkel als onderlijnen. Hiervoor adviseren wij een nylon lijnNanofilDyneema lijn of een gevlochten vislijn zoals de Berkley Fireline of Whiplash. Een ander nadeel is de prijs, in tegenstelling tot nylon is een fluorocarbon vislijn een stuk duurder. Maar aan de andere kant zijn de kosten hiervoor verwaarloosbaar klein ten op zichte van het totaal kostenplaatje, vooral vanwege het feit dat de kans op meer en grotere vangsten wordt vergroot.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »