Warmtepak kopen? Bestel warmtepak bij PING

Wilt u een warmtepak kopen voor de hengelsport? Bekijk hieronder onze collectie aan warmtepakken! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde vispak? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport heeft een ruime collectie aan warmtepakken zodat u altijd een passende pak kunt vinden in ons assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op de koude winterdagen? Bestel dan nu uw warmtepak in onze webshop, dan heeft u dit binnen enkele dagen al in huis!
 

Wat is een warmtepak?

De term warmtepak, thermopak of vispak wordt in de pratijk vaak door elkaar gebruikt en verwijst altijd naar een- en hetzelfde product. Het betreft een pak, al dan niet gevoerd, dat door de hengelsporter bij het sportvissen wordt gedragen. Het is meestal tweedelig maar het kan ook ééndelig zijn zoals een winteroverall. Een vispak is speciaal ontworpen en gemaakt voor de hengelsport. Bij het ontwerpen en vervaardigen van een thermopak, wordt er veel aandacht besteed aan het draagcomfort van hengelsporters tijdens het sportvissen. Zo wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met het bewegingsproces tijdens het werpen. Een vispak moet bescherming bieden tegen diverse weersomstandigheden zoals wind, regen en lage temperaturen. Daarnaast moet het uiteraard ook lekker zitten en stijlvol uitzien. Het is tegenwoordig de trend om hip langs de waterkant te staan. Diverse kenmerken die een normale thermo kledingstuk niet heeft, zijn wel aanwezig op een thermopak. Een goed vispak draagt bij aan het comfort tijdens de hengelsport. Het moet immers bescherming bieden tegen de regen en de kou. Een warmtepak is altijd voorzien van verstelbare broekspijpen om het aan- en uitrekken van de laarzen te vergemakkelijken. Daarnaast is een vispak meestal voorzien van een gevoerde voering en zijn alle naden afgedicht zodat u warm en droog blijft, ook bij koude en natte weersonstandigheden. Verder zijn er stevige materialen gebruikt op slijtgevoelige plekken zoals de knieën en het zitvlak, om zodoende een lange gebruiksduur te kunnen waarborgen. Ook het ontwerp en de kleurencombinatie van een thermopak is gericht voor de hengelsport. Om een vispak lang te kunnen gebruiken is het belangrijk dat dit na gebruik altijd met de hand wordt gereinigd.

Warmtepak in diverse modellen en kleuren

Tegenwoordig is een thermopak verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Een duurder vispak wordt gemaakt van duurdere materialen met functionaliteiten en is vaak voorzien van extra toevoegingen, bijvoorbeeld waterdichte ritsen. Een goedkoop vispak is kwalitatief ook prima. Tegenwoordig is er ook het zogenaamde 3 in 1 warmtepak waarbij de jas gecombineerd worden met een uitneembare fleece of softshell jas. Dit is erg handig bij wat hogere temperaturen maar de aanschafprijs is vaak erg hoog.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »