Zeehengel kopen? Bestel uw zeehengels bij PING!

Wilt u een zeehengel kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan alle soorten zeehengels! Er zijn zeehengels voor strandvissen of bootvissen. Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde zeehengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan zeehengels die u online kunt bestellen. U zult altijd een passende zeehengel vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Koop dan nu uw zeehengel, zodat u deze op tijd kunt inzetten. Bestel nu uw zeehengel dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe zeehengel!

Wat is een zeehengel?

Een goede zeehengel is een must haves om te kunnen zeevissen. Zeehengels zijn verkrijgbaar in diverse maten en soorten maar een kwalitatief goede zeehengel is relatief duur in aanschaf. In tegenstelling tot een normale vishengel, is een zeehengel veel langer en krachtiger c.q. stugger. De lengte van een zeehengel is bepalend voor de werpafstand en de krachtigheid is nodig om de woeste zee te kunnen weerstaan. Daarnaast vormt het gewicht van het (kunst)aas ook een aanslag op de hengel. De kracht wordt gevormd door de stugheid van het blank en een goedkoop blank is niet geschikt voor het zeevissen. De kracht die een zeehengel moet hebben is niet alleen nodig om ver te kunnen werpen, maar ook om grote vangsten te kunnen binnenvissen. Daarnaast heeft een goede zeehengel een stijve ondergreep, deze is nodig om ver te kunnen werpen. De meest bekende merk zeehengels zijn van Penn, Mitchell en Shakespeare.

Onderhoud aan zeehengels

Zeewater is corrosief, bij een langdurige blootstelling hiervan zal uw zeehengel letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw zeehengel na gebruik altijd met (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens in te vetten. Een goed onderhouden zeehengel gaat jaren mee. Dit is goed voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »