Zeemolen kopen? Bestel zeemolens bij PING!

Pagina 1 van 2

Wil u een zeemolen kopen? Bekijk hieronder onze collectie aan zeemolens! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde zeemolen? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan zeemolens die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende zeemolen vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Koop dan nu uw zeemolen, zodat u deze op tijd kunt gebruiken. Bestel nu uw zeevismolen in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe zeemolen!

Zeemolen kopen voor het zeevissen

Het kopen van een goede zeemolen vereist enige aandacht. Een goede molen voor het zeevissen moeten aan bepaalde criteria voldoen om geschikt te zijn voor het zeevissen. Een goede zeemolen heeft doorgaans een lijnspoel met een grote lijncapaciteit. Deze is nodig voor de diepte tijdens het zeevissen. Daarnaast is het gear ratio erg belangrijk. Hoe lager het gear ratio, des te sterker de zeemolen en voelt het binnenhalen van een grote vis minder vermoeiend. Tegenwoordig zijn de behuizingen van sommige zeemolens gemaakt van magnesium of carbon waardoor deze niet gevoelig zijn voor het zoutwater. Maar dat neemt niet weg dat het onderhoud aan een zeevismolen nog altijd een vereiste is voor een lange levensduur. De meeste onderdelen van een zeevismolen zijn immers nog wel van metaal. Wilt u gaan strandvissen of surfcasten? Neem dan een werpmolen met een grote lijncapaciteit. Hiervoor kunt u een big pit molen gebruiken, een dergelijke vismolen is speciaal gemaakt voor het werpen van grote afstanden.

Onderhoud plegen aan uw zeemolen

Zeewater is corrosief, bij een langdurige blootstelling hiervan zal uw visspullen letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw zeemolen na gebruik altijd met (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens in te vetten. Een goed onderhouden zeevismolen gaat jaren mee. Dit is minder belastend voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee! Een goed onderhouden zeemolen gaat in praktijk vaak tientallen jaren mee.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »