Spinhengel kopen? Bestel spinhengel bij PING!

Pagina 1 van 4

Wilt u een spinhengel kopen? Bekijk hieronder onze collectie aan spinhengels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde spinhengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport heeft een complete collectie aan tientallen spinhengels van topmerken zoals Abu Garcia, Berkley, Penn, Mitchell en Shakespeare zodat u het zeker weet dat u altijd de beste spinhengel in huis haalt. Wilt u binnenkort gaan spinvissen? Bestel dan nu uw spinhengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! 

Hoe ziet een spinhengel eruit?

Een spinhengel is een vorm van werphengel want hieronder hangt altijd een vismolen waarmee de hengelsporter een worp realiseert. Een spinhengel is herkenbaar aan het aantal geleideogen en de plaatsen waarop deze zijn op gemonteerd. Anders dan een castinghengel, heeft een spinhengel relatief weinig aantal geleideogen en deze hangen altijd onder de hengel. Dit heeft te maken met de vislijn. Als de lijn boven langs de hengel loopt dan heeft deze meer ondersteuning nodig dan wanneer de lijn onder hengel hangt. Tegenwoordig worden spinhengels verkocht met verschillende soorten geleideogen, die meestal geschikt zijn voor een gevlochten vislijn.

Een spinhengel is een verzamelnaam en kent diverse soorten

Spinhengels worden doogaans gebruikt voor het spinvissen en deze zijn leverbaar in diverse maten maar slechts in 2 soorten: een voor het zoetwater en de ander voor het zoutwater (zie SW spinhengel). Er zijn veel keuzes op het gebied van spinhengels. De lengte varieërt meestal van 1.50 meter tot ongeveer 3 meter en het werpgewicht is maximaal 150 gram. De top van een spinhengel is relatief zacht maar de hengel wordt stugger richting de ondergreep. Dit is ook nodig om een aanbeet goed te kunnen aanhaken om vervolgens de vangst binnen te halen. De lengte van een spinhengel is afhankelijk van de omgeving en afstand waarin u vist. Een kortere hengel met een klein kunstaas is handig voor op de boot of voor op een klein vijvertje met veel begroeiing. Een lange hengel is daarentegen weer beter voor wat grotere afstanden met wat zwaardere kunstazen. Wilt u vanaf de kant spinvissen? Neem dan lange hengel want hiermee kunt u veel verder werpen dan met een korte versie. Om geld te besparen, is het beter een spinhengel te kopen met een iets zwaardere werpgewicht zodat u een allrouder in huis heeft. Hiermee kunt u op zowel de kleine als wat grotere vissoorten vissen. Wilt u gaan snoekvissen? Kies dan voor een baitcasterhengel met een visreel, deze is specialistischer dan een spinhengel. Om een spinhengel helemaal tot zijn recht te laten komen, adviseren wij om hierbij een lichte werpmolen in combinatie met een dunne gevlochten vislijn te gebruiken. Wilt u ultra light spinvissen? Kies dan voor een UL hengel.

Een spinhengel is gemaakt voor het spinvissen

Spinvissen is een actieve vorm van hengelsport. Voor een spinvissen gebruikt u uiteraard een spinhengel. Traditioneel gezien wordt een dergelijk vishengel meestal gebruikt in combinatie met een (kunst)aas. Bij deze vorm van hengelsport is de sportvisser constant in beweging met de spinhengel. Het kunstaas wordt namelijk ver geworpen om het vervolgens langzaam, al dan niet met bewegingen, binnen te spinnen. Deze handeling wordt telkens herhaald tot dat er beet is.

Het juiste werpgewicht van een spinhengel

Bij het kiezen van een kunstaas, kijkt u altijd naar de werpgewichtsindicatie die op de hengel staat vermeld. Bij het overschrijden hiervan loopt u het risico dat de hengel tijdens het werpen zal breken. Voor het ultra light spinvissen is het werpgewicht van het kunstaas doorgaans maximaal 10 gram. De meeste kunstazen zijn maximaal 20 gram zwaar en hiervoor is een spinhengel met werpgewicht van 30 gram ideaal.

Goed onderhoud plegen aan uw SW spinhengel

Zeewater is corrosief, bij een langdurige blootstelling hieraan zal uw vishengel letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw SW spinhengel na gebruik altijd met schoon (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens goed af te drogen. Een goed onderhouden SW hengel gaat jaren mee. Dit is goed voor het milieu maar het is natuurlijk nog beter voor uw portemonnee.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »