Forel hengel kopen? Koop forel hengels bij PING!

Wilt u een forel hengel kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan forel hengels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde forel hengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport heeft een ruime collectie aan forelhengels zodat u er altijd een passende forel hengel kunt vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel dan nu uw forel hengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe forel hengel!

Wat is een forel hengel?

Een forel hengel is onmisbaar bij het forelvissen. Het is doorgaans een lichte en soepele vishengel met een werpgewicht van ongeveer 15 gram. De combinatie van een (ultra) licht forelhengel, een klein vismolentje en een kunstaas kan veel hengelsport plezier opleveren. Een goede forelhengel heeft een zeer parabolische top om zodoende de impact van de forel te kunnen absorberen waardoor deze beter aanhaakt. Forelvissen kan worden beoefend door met behulp van visdeeg of klein kunstaas. Om de materialen zo licht mogelijk te houden, adviseren wij uw hierbij een dunne nylon vislijn. Dit soort vislijn heeft een rek en past erg goed bij het forelvissen. Voor de beginnende sportvissers adviseren wij een forelhengel met een lengte tot maximaal 2,70 meter. Bij meer ervaring kan worden overgestapt naar een ultra light hengel. Hoe lichter de hengel des te beter de aanbeet. Bij grote wateren is een lange hengel een aanrader. Hiermee kunnen grote werpafstanden worden gehaald. 

Tremarella hengel

Sinds enkele jaren is de tremarella hengel in opkomst. Een tremarella hengel is een lichte telescopische forel hengel met een lengte van maximaal 4 meter. Dit soort vishengel heeft een zeer gevoelige top waardoor de forel bijna geen weerstand voelt tijdens een aanbeet. Forelvissen met een remarella hengel vereist een dobber. Deze hengelsport techniek is voor een wat gevorderde sportvisser. Voor een beginnende hengelsporter adviseren wij een forel hengel van maximaal 3 meter. Bij meer ervaring kan worden overgestapt naar een ander soort spinhengel.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »