Big pit molen kopen? Big pit molen van PING

Wilt u een big pit molen kopen maar u weet het nog niet zeker welke? Bekijk hieronder onze collectie aan vismolens! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over bepaalde big pit molens? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan big pit molens zodat u altijd een passende molen kunt vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsport weer? Bestel nu uw big pit molen in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe vismolen!

Wat is een big pit molen?

Een big pit molen is in beginsel niets anders dan een normale werpmolen met een enorme spoel voor een extra grote vislijn capaciteit. Maar er zijn wel degelijk wat verschillen aanwezig. In tegenstelling tot een normale vismolen, zijn big pit molens vaak erg groot en hebben een extra dikke en dus steverigere molenas. Deze is nodig om te voorkomen dat een grote vangst de as krom trekt bij het drillen of binnenvissen. De extra grote molenspoel biedt de mogelijkheid om extra hoeveelheid vislijn op te spoelen die nodig is om grote werpafstanden te kunnen overbruggen. Wij adviseren u om een gevlochten vislijn of Nanofil bij big pit molens te gebruiken. Deze twee soorten lijnen hebben nagenoeg tot geen rek en zijn daarom erg geschikt voor lange afstanden.

 

Wat zijn de voordelen van een big pit molen?

Big pit molens zijn erg multifunctioneel in gebruik en worden vaak ingezet voor het karpervissen en meervalvissen. Hiervoor wordt meestal een spinhengel of karperhengel gebruikt. Maar dit soort molen is ook inzetbaar als een strandmolen voor het strandvissen (bekend als surfcasting) of als een feedermolen voor het feedervissen. Klik hier om ons assortiment aan standhengels en feeder hengels te bekijken. Let op: als u een big pit molen ook wilt gebruiken voor zowel zoet- als zoutwater, kies dan er een die ook zoutwater bestendig is. Sommige big pit molens zijn voorzien van een spoel met geperforeerde gaten, hierdoor wordt het gewicht gereduceerd en zal de vislijn sneller drogen en hierdoor verlengt u de levensduur van de visdraad. De extra hoeveelheid vislijn die op de spoel zit, geeft de hengelsporter de mogelijkheid en vrijheid om een grote afstand te werpen. Zeker bij het strandvissen wordt er vaak honderden meters ver geworpen. Daarnaast krijgt de lijn minder geheugen opgespoeld omdat deze op een grote spoel minder omwikkelingen heeft dan op een kleinere molenspoel. Verder zijn big pit molens ideaal voor zwaardere werpgewichten en voor dikkere en zwaardere aassoorten. Een ander voordeel is de relatief hoog gear ratio. De molenspoel haalt meer omwenteling per slingerbeweging. Dit betekent dat er meer meters vislijn per rotatie wordt binnengehaald, hierdoor is de vangst sneller binnen en wordt het binnenvissen dus minder vermoeiend.

Big pit molens met het slow oscillation systeem

Tegenwoordig worden bijna alle moderne big pit molens voorzien van het slow oscillation systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat de vislijn gelijkmatiger over de molenspoel wordt omwikkeld. Zonder dit systeem zou de lijn meer geconcentreerd worden in het midden van de spoel waardoor de lijn dus niet efficiënt genoeg wordt gespoeld. Het voordeel van slow oscillation is dat er minder wrijving is bij het werpen c.q. vrijgeven van de lijn. Hierdoor verlaat de de vislijn, bij een worp, de molenspoel sneller en gemakkelijker. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de werpafstand en betekent dus nog verder werpen dan voorheen!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »