Werphengel kopen? Bestel werphengel bij PING!

Wilt u een werphengel kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan alle soorten werphengels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde vishengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Er zijn diverse soorten en merken werphengels leverbaar. Een werphengel kopen doet u bij PING Hengelsport want wij hebben een collectie van 400 honderd werphengels in diverse modellen, soorten en kleuren die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende hengel vinden in ons uitgebreide assortiment die bij uw hengelsport techniek past. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel nu uw werphengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe werphengel!

Wat is een werphengel precies?

Een werphengel heeft verschillende verschijningsvormen maar het is altijd voorzien van een aantal geleideogen en een handgreep. Werphengels worden altijd in combinatie met een vismolen of visreel gebruikt. In tegenstelling tot een vaste hengel maakt de aanwezigheid van een molen het mogelijk om meer vislijn mee te nemen. De geleideogen op de hengel begeleiden de vislijn bij een worp en de molen met de vislijn maakt een langeafstandsworp en de terughaalactie mogelijk. Een werphengel worden doorgaans gecombineerd met een (kunst)aas aan de vislijn. Het (kunst)aas wordt met grote snelheid naar de beoogde plek geworpen.

Een werphengel kiezen, let op de volgende zaken

Wilt u een werphengel kopen? Kijk dan eerst naar het werpgewicht van de hengel voor een optimaal resultaat. Bij overbelasting zal de hengel breken en bij een te laag gewicht zal het aas niet ver genoeg worden geworpen. Ook de actie en het materiaalgebruik zijn van belang bij het kiezen van een hengel. Een vishengel met een lichte actie geeft veel plezier omdat de hengel dan helemaal krom trekt. Tegenwoordig worden werphengels gemaakt van carbon of fiberglas. Een carbon werphengel is duurder maar sterker. Een fiberglas hengel is goedkoop en voldoet prima bij af en toe gebruik. Afhankelijk van de lengte is een werphengel verkrijgbaar in twee, drie of vijf hengeldelen. Wilt u ultra licht vissen? Kies dan voor een lichtgewicht hengel zoals een UL hengel.

Werphengel is een verzamelnaam en kent verschillende soorten

Een werphengel is overkoepeling van diverse soorten hengels. De lengte van een dergelijke hengel varieert van 1,60 tot meer dan 5 meter. Puur technisch gezien is een boothengel géén werphengel want een boothengel wordt gebruikt voor het naar beneden laten zakken van het aas. U wilt een hengel kopen maar u hebt geen idee welke werphengel u moet nemen? Bij het roofvissen kunt u kiezen voor een spinhengel met een molen. Gebruikt u een visreel? Hiervoor heeft u een baitcaster hengel nodig. Voor de beginnende sportvissers adviseren wij een spinhengel met een molen want een visreel is moeilijker te gebruiken en vereist enige ervaring. Voor het witvissen gebruikt u een feederhengel of matchhengel. Een feederhengel wordt gecombineerd met een voerkorf om op de bodem te kunnen vissen. Een matchhengel wordt daarentegen met een dobber gecombineerd. Gaat u karpervissen? Kies dan voor een karperhengel. Voor het strandvissen gebruikt u uiteraard een strandhengel om extra ver te kunnen werpen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »