Boothengel kopen? Bestel boothengel bij PING!

Pagina 1 van 3

Wilt u een boothengel kopen? Bekijk hieronder onze collectie aan boothengels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over bepaalde boothengels? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport heeft een complete collectie aan Penn Regiment en Shakespeare Ugly Stik boothengels zodat u het zeker weet dat u de beste hengel in huis haalt. Deze tweetal hengelsport merken staan namelijk voor kwaliteit en duurzaamheid. Wilt u binnenkort gaan bootvissen? Bestel dan nu uw boothengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe boothengel!

Boothengel voor het bootvissen

Een boothengel is gemaakt voor het bootvissen op de open zee. Wilt u op marlijn, tonijn of een andere grote vis jagen? Met boothengels komt uw hengelsport droom uit! Traditioneel gezien zijn boothengels relatief kort en sterk. Een moderne boothengel is soepel maar heeft tegelijkertijd een progressieve actie. Een dergelijke vishengel wordt meestal gebruikt voor het trollen maar kan ook worden gebruikt voor het bodemvissen met een pilker. De stijfheid is een vereiste omdat boothengels niet alleen de zware azen moeten kunnen werpen maar het moet ook de stroming kunnen weerstaan. Doordat er niet super ver moet worden geworpen, is de lengte van de boothengel relatief kort want de boot is mobiel en vaart vlak bovenop de vis. De azen worden gecontroleerd naar de diepte gezakt. Het nadeel van een boothengel is de korte lengte, hierdoor is de werpafstand wat beperkter. Om een boothengel optimaal te gebruiken, adviseren wij u om hierbij een zeemolen of een trolling reel te combineren. Wilt u zeevissen maar dan vanaf de kant? Kies dan voor een strandhengel in combinatie met een big pit molen.

Onderhoud aan uw boothengel

Zoals gezegd worden boothengels gebruikt op zee. Zeewater is corrosief, bij een langdurige blootstelling hiervan zal uw hengel letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw vishengel na gebruik altijd met (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens in te vetten. Een goed onderhouden boothengel gaat jaren mee. Dit is goed voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee! In de praktijd gaan goed onderhouden boothengels vaak tientallen jaren mee.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »