Vaste hengel hengel? Bestel vaste hengel PING!

Wilt u een vaste hengel kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan vaste hengels! Heeft u een vraag over een bepaalde vaste hengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport biedt diverse modellen vaste hengels aan die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende vaste vishengel vinden in ons uitgebreide assortiment. Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Wilt u voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel dan nu uw vaste vishengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe vaste hengel!

Vaste hengel, wat is dat?

Een vaste vishengel is de ideale vishengel voor zowel een beginnende als ervaren hengelsporter. Vissen met een vaste hengel is de eenvoudigste vorm van hengelsport. Om met een vaste vishengel te kunnen vissen, heeft u geen vismolen nodig want een dergelijke vishengel kan enkel worden gebruikt in combinatie met een tuigje (dobber, lood, vislijn en een vishaak). Er zijn 3 soorten vaste hengels: telescopisch, insteek of oversteek.

Telescoop vaste hengel

Een telescoophengel heeft meerdere uitschuifbare delen waarbij deze in elkaar schuiven en bij het uitschuiven worden de hengeldelen opeenvolgend vast geklemd. Door de relatief korte transportlengte, is een dergelijke vaste vishengel erg handig om mee te nemen. De nadelen zijn het relatief hoog gewicht en het inflexibel aanpassingsvermogen onder verschillende omstandigheden. Bij het uitschuiven is het erg belangrijk dat alle delen rustig één voor één worden uitgeschoven en klem worden gezet. Gooit u een telescoop hengel in één keer uit, dan loopt u het risico dat de hengeldelen dan vastklemmen en niet meer zonder beschadiging los kunnen worden gemaakt.

Vaste hengel insteek

Een insteekhengel is een vorm van een vaste vishengel met meerdere insteekbare delen waarbij elk volgend deel in het voorafgaande deel wordt gestoken. Het voordeel hiervan is de flexibele lengte. Voor het vervoer kunnen alle delen in elkaar worden gestoken. Een insteekhengel is dunst qua diameter en is heel licht van gewicht maar gaat doorhangen op langere lengtes.

Vast hengel overversteek

Ook een oversteekhengel is een vaste vishengel met meerdere delen waarbij elk volgend deel over het voorgaande deel wordt gestoken. Voor het vervoer kunnen alle delen compact worden opgeborgen. Een oversteek hengel is zwaarder dan een insteekhengel maar gaat niet doorhangen op langere lengtes. Bij het oversteken van de hengeldelen is het erg belangrijk dat deze niet te ver over elkaar heen worden geschoven en dat alle delen schoon zijn, anders zijn de delen erg moeilijk te demonteren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »