Karpermolen kopen? Bestel karpermolen bij PING!

Pagina 1 van 2

Wilt u een karpermolen kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan karpermolens! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan karpermolens die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende karpermolen vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Koop dan nu uw karpermolen, zodat u deze op tijd kunt inzetten. Bestel nu uw karpermolen in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel plezier met uw nieuwe karpermolen!
 

Wat is een karpermolen?

De meeste gangbare karpermolen is de bekende werpmolen die ook in andere takken van hengelsport wordt gebruikt. Het nadeel is dat je een aanbeet handmatig moet aanslaan. De meeste karpermolens zijn voorzien van een spoel met een standaard lijncapaciteit. Wilt u op een grote afstand vissen? Kies dan voor een big pit molen want die heeft een grote lijn capaciteit. Sinds kort zijn sommige karpermolens voorzien van een Quick Drag systeem waarbij de slip heel snel kan worden ingesteld. Wilt u een vrijloopsysteem? Kies dan voor een baitrunner. Tegenwoordig zijn de meeste karpermolens goed herkenbaar aan de kleur, deze zijn vaak uitgevoerd in het zwart. De handgreep is vaak van hout of rubber om de moleb een esthetische uitstraling te geven.
 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een karpermolen?

Niet iedere vismolen is inzetbaar als een karpermolen. Een karpermolen vereist een soepele maar veelal betrouwbare slip waarbij deze direct moet functioneren nadat een karper heeft gebeten. Bij een haperende slip wordt een mogelijke vangst verspeeld en kan de vislijn breken. Een soepele slip is nodig want deze vangt de krachten op van een aanbeet. Daarnaast is het aantal kogellagers erg van belang voor de duurzaamheid. Deze zijn nodig om de tandwielen in het binnenwerk evenwichtig te belasten. Hoe meer kogellagers, hoe soepeler een vismolen zal draaien. Verder hebben karpermolens doorgaans een robuustere binnenwerk dan een gewone vismolen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »