Vislijn kopen? Bestel uw vislijn bij PING Fishing

Wilt u een klosje vislijn kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan alle soorten vislijnen! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde vislijn? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Een vislijn is verkrijgbaar in diverse soorten, lengtes, kleuren en merken. PING Hengelsport heeft een ruime collectie van meer dan 200 soorten vislijnen die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende vislijn vinden in ons uitgebreide assortiment. Bij PING Hengelsport kunt u kiezen uit kwaliteit vislijnen van top merken zoals Berkley WhiplashBerkley FirelineStren en Spiderwire. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel nu uw visdraad in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe vislijn!

Een vislijn of visdraad, is dat belangrijk?

Een vislijn, ook wel bekend als een visdraad, is een belangrijk onderdeel binnen de hengelsport uitrusting. Een visdraad is letterlijk de contactlijn tussen de vismolen en vishengel. Een versleten vissnoer kan een vangst zomaar verspelen en hiermee wordt uw hengelsport plezier verpest. Een vislijn is verkrijgbaar in diverse diktes en afmetingen. Afhankelijk van de omstandigheden en de vissoort waarop wordt gevist, kiest u de juiste vislijn die bij u past. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dunnere visdraad, deze heeft een lagere zichtbaarheid en verhoogt hiermee de kans op vangst. Maar een dikkere visdraad is sterker en heeft daarom een hogere trekkracht. Dit is nodig om grotere vissen te kunnen vangen. Vooral voor het zeevissen is een dikkere visdraad gebruikelijk. Voor witvissen is een dunne vislijn doorgaans gebruikelijk.

Een vislijn kent onderscheid in kwaliteit en soort

Vislijn kopen vereist enige aandacht. Voordat u een klosje visdraad bestelt, bedenk dan eerst welke dikte u graag wilt aanschaffen. Waar let u op bij het bestellen van een visdraad? Natuurlijk moet het vissnoer passen bij uw hengelsporttechniek. Maar ook de kwaliteit moet voldoen aan uw wensen. Momenteel zijn er diverse soorten en diameters vislijnen verkrijgbaar. Elke visdraad heeft een andere trekkracht zodat deze precies aan uw wensen kan voldoen. Het nylon vissnoer wordt meest gebruikt binnen de hengelsport want het is goedkoop, gemakkelijk te knopen en verkrijgbaar in diverse kleuren. Door de vele beschikbare kleuren, is een nylon lijn daarom goed te passen met het water om een maximale camouflage te bereiken. Een tweede soort visdraad is de gevlochten lijn. Een gevlochten vislijn is super sterk, dun en kent geen rek waardoor elke aanbeet goed voelbaar is. Het nadeel is de hoge aanschafprijs. Een derde soort visdraad is de fluorocarbon. Een dergelijke vissnoer wordt meestal gebruikt voor het maken van een onderlijn want het is bestendig tegen de scherpe vistanden. Recent is de Nanofil op de markt gekomen, dit is geen gevlochten lijn maar ook geen mono nylon vislijn. Nanofil maakt gebruik van de geünificeerde filament technologie waarbij nanovezels op moleculair niveau aan elkaar worden verbonden tot een vislijn.

Er zijn methodes om een vislijn te knopen

Er zijn verschillende methodes beschikbaar om een vislijn te knopen. Een vislijn knopen vereist kennis en veelal ervaring. Zoals het gezegde luidt: oefening baart kunst, geldt dit ook voor het knopen van een lijn. Hoe vaak u het doet, hoe sneller u een knoop kunt zetten. Bij PING Hengelsport vinden wij het erg van belang dat u een visdraad zo optimaal mogelijk gebruikt en daarom hebben we een overzicht opgesteld met diverse knoopmethodes. Deze zijn inzetbaar voor diverse soorten hengelsport technieken. Vislijn knopen? Klik hier voor diverse knoopmethodes 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »