Baitcaster Laag Profiel / Druppelreel

Bent u op zoek naar een baitcaster met een laag profiel of een druppelreel? Bekijk hieronder een overzicht aan onze collectie laag profiel baitcasters en druppelreels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Veel plezier met uw nieuwe vis reel!

Wat is een laag profiel baitcaster of druppelreel?

Werpen met een baitcaster (ook bekend als een druppelreel) is een kunst apart. De controle over de vislijn wordt uitgeoefend door middel van de duim. Een druppelreel is inzetbaar voor vissen met een zwaarder kunstaas zoals plug, shad en jerkbait. Ten opzichte van een normale werpmolen is de molenas van een laag profiel baitcaster of druppelreel horizontaal gepositioneerd waardoor deze beter in staat is om een zwaar kunstaas te werpen. Daarnaast is het contact met het kunstaas ook directer. Verder is het gemakkelijker om met een baitcaster ofdruppel reel gerichter te werpen. Naast de voordelen heeft een reel ook zijn nadelen. Een druppelreel is minder geschikt voor lichte kunstazen zoals een spinner. En een onervaren worpen eindigt direct in een pruik. Daarnaast is de aanschafprijs van een baitcaster of druppelreel doorgaans hoger dan bij een werpmolen.

Laag profiel baitcaster of druppelreel aanschaffen? Let dan op het volgende:

- Linkshandig reel: de slinger wordt met met de de linker hand gedraaid          - Rechtshandig reel: de slinger wordt met rechter hand gedraaid

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »