Bestel uw baitrunner of vrijloopmolen bij PING!

Bent u op zoek naar een vrijloopmolen of baitrunner? Bekijk hieronder een overzicht aan alles baitrunners en vrijloopmolens! Heeft u een vraag over een bepaalde vismolen? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan vrijloopmolens zodat u altijd een passende baitrunner of vrijloopmolen kunt vinden in ons uitgebreide assortiment. Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel nu baitrunner of vrijloopmolen in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe vrijloopmolen of baitrunner!

Een vrijloopmolen kent een lange geschiedenis

Een baitrunner, ook wel bekend als vrijloopmolen, wordt meest gebruikt voor het karpervissen maar kan soms ook wel worden ingezet voor het feedervissen. De oorspronkelijke baitrunner werd verkocht door Shimano maar later kwamen er ook andere hengelsport merken bij die soortgelijke producten aanbieden. Penn hengelsport biedt de vrijloopmolens aan onder de naam Penn LiveLiner

Baitrunner of vrijloopmolen, wat is dat?

Voor een startende karpervisser is een baitrunner of vrijloopmolen de ideale vismolen voor het statisch karpervissen. Een baitrunner is een vismolen met een vrijloopsysteem. Dit systeem heeft een dubbele slip en zorgt ervoor dat een karper gemakkelijk veel vislijn kan nemen maar met 1 klik op de schakelaar wordt de vooraf ingestelde slip aangezet. Dit is de ingestelde weerstand om een karper te drillen en te vermoeien. Het nadeel van een vrijloopsysteem op een baitrunner of vrijloopmolen, is de duurzaamheid. Dit systeem kan na verloop van tijd, bij intensief gebruikt, defect raken. Reparaties zijn slechts in sommige gevallen mogelijk. In andere gevallen moet een defecte molen worden vervangen met een nieuw exemplaar. Bij het kiezen van een baitrunner is de lijncapaciteit erg van belang. Sportvissen op rivieren of grote wateren vereist een krachtige vrijloopmolen met een grote lijncapaciteit.

Onderhoud plegen aan uw vrijloopmolen

Na een lange sessie karpervissen is het goed om uw vrijloopmolen te onderhouden want hiermee verlengt u het levensduur. In meeste vijvers en rivieren is het water troebel en bevat daarom kleine zandkorrels. Deze kunnen het binnenwerk van een vismolen beschadigen. Het is daarom belangrijk om een baitrunner na gebruik altijd met (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens opnieuwein te vetten. Een goed onderhouden vismolen gaat jaren mee. Dit is minder belastend voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee! Een goed onderhouden molen gaat in praktijk vaak tientallen jaren mee.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »