Nylon vislijn kopen? Bestel nylon vislijn bij PING

Pagina 1 van 2

Wilt u een klosje nylon vislijn kopen maar u weet het nog niet zeker welke? Bekijk hieronder een overzicht aan alle nylon vislijnen! PING hengelsport heeft een ruim assortiment aan nylon lijnen in diverse kleuren, diktes en lengtes! PING Hengelsport biedt een ruime collectie aan nylon vislijnen die u online kunt bestellen. U zult daarom altijd een passende nylon visdraad vinden in ons uitgebreide assortiment. Heeft u een vraag over een bepaalde nylon lijn? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Wilt u voorbereid zijn op het mooi hengelsport weer? Koop dan nu uw nylon visdraad, zodat u deze op tijd kunt inzetten. Bestel nu uw nylon lijn in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe nylon lijn! Nylon vislijn knopen? Klik hier voor diverse knoopmethodes

Een lesje geschiedenis over de nylon vislijn

In 1938 werd nylon voor het eerst door het chemische bedrijf DuPont uitgevonden. In 1939 kwam de nylon monofilament vislijn op de markt maar het was niet meteen een succes want de lijn was te stijf en was daarom ook niet goed te werpen. Het was echter wel super sterk op de knoop en was nagenoeg onzichtbaar voor de vissen in het water. In 1959 kwam DuPont met het product Stren op de markt, deze was dunner en veel soepeler waardoor een ver worp met gemak kon worden uitgevoerd. Het duurde daarom ook niet lang voordat Stren het nummer 1 werd op het gebied van monofilament nylon vislijn. Tegenwoordig is de naam Stren een begrip geworden binnen de hengelsport en de bekendste vislijn is de gevlochten Stren Sonic Braid.

Een nylon vislijn heeft vele voordelen:

Een nylon visdraad heeft enkele voordelen ten aanzien van andere soorten vislijnen. Vergeleken met een gevlochten vislijn is een klosje nylon vislijn veel goedkoper in de aanschaf. Daarnaast vangt een nylon visdraad schokken veel gemakkelijker op. Doordat een nylon visdraad relatief veel rek heeft, zal deze tijdens het drillen de meeste rek opvangen waardoor er minder losschieters plaatsvinden. Een ander voordeel is dat een nylon visdraad veel ronder is dan een gevlochten vislijn en de diameter is over de volle lengte nagenoeg identiek. Verder is een nylon visdraad gladder en neemt ook geen water op, hierdoor werpt deze soepeler en verder. Een gevlochten lijn is sterk maar onder spanning is een kleine scherpte al genoeg om de vislijn te doen breken. Een nylon vissnoer is daarvoor veel schuurbestendiger.

 

Een nylon vislijn heeft helaas ook enkele nadelen:

Naast de genoemde voordelen, heeft een nyon vislijn helaas ook enkele nadelen. Vergeleken met een gevlochten vislijn is een klosje nylon vislijn minder resistent tegen UV-straling waardoor de nylon lijn op lange termijn brozer wordt en verliest daarmee dus veel trekkrachtNylon lijn heeft ook rek, dit is een nadeel omdat er minder goed contact is met het (kunst)aas. Op lange afstanden zal het zetten van de haak veel moeilijker gaan dan bij een gevlochten lijn. En daarbij heeft een nylon lijn een relatief goed geheugen waardoor deze zal gaan kringelen bij overbelasting. Een ander nadeel is een lagere trekkracht vergeleken met een gevlochten vislijn met dezelfde diameter. Bij intensief gebruik, vanwege slijtage, zou de nylon lijn elk jaar vervangen moeten worden.
 

U wilt een nylon vislijn kopen maar u heeft geen idee welke dikte of trekkracht?

De dikte van de nylon vislijn is essentieel binnen de hengelsport. Een te dunne nylon visdraad is niet sterk genoeg om vangst binnen te halen en een te dikke nylon lijn is weer niet flexibel genoeg om te werpen. Daarom adviseren wij de volgende trekkracht voor de verschillende takken binnen het sportvissen. Bij het kiezen van een nylon lijn kijkt u dus naar de trekkracht en de daarbij behorende lijndikte. Door de toepassing van nieuwe technieken hebben de nieuwe nylon lijnen een dunnere diameter. Bespaar met de tip van PING Hengelsport: gebruikt u uw nylon visdraad vaak en intensief? Spoel dan uw lijn achterstevoren en hiermee verlengt u de levensduur van uw nylon lijn. Dit is goed voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee! Roofvissen: 7 kg   -   Feedervissen: 4 kg   -   Witvissen met vaste hengel: 1 kg   -   Karpervissen: 9 kg   -   Zeevissen: 10 kg   -   Meerval vissen: 20 kg   -   Forel vissen: 7 kg

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »