Strandhengel kopen? Bestel strandhengels bij PING!

Pagina 1 van 2

Wilt u een strandhengel kopen? Bekijk hieronder onze collectie aan strandhengels! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde strandhengel? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! PING Hengelsport heeft een complete collectie aan Penn, Mitchell en Shakespeare strandhengels zodat u zeker weet dat u de beste strandhengel in huis haalt. Wilt u binnenkort gaan strandvissen? Bestel nu uw strandhengel in onze webshop, dan heeft u deze binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst met uw nieuwe strandhengel!

Wat is een strandhengel?

Het Engels woord surfcasting betekent letterlijk golf werpen. Strandvissen gebeurt op het strand, op een pier of op een steiger. Vandaar de benaming van surfcasting, werpen richting de golven. Een strandhengel is een hele lange vishengel met een lengte tot wel 5 meter. Anders dan een normale vishengel, heeft een strandhengel een relatief stugge ondergreep. Een stugge ondergreep is nodig om ver te kunnen werpen c.q. surfcasten en de zware azen aan te kunnen. Door de lange lengte, kan een strandhengel heel ver werpen, soms wel tot 300 meter ver. In verband met de transportlengte, bestaat een strandhengel vaak uit meerdere delen. Afhankelijk van de lengte, heeft een strandhengel meestal uit 3 tot 5 hengeldelen. Om het gemak te vergroten worden sommige strandhengels geleverd in een etui dan wel in een harde koker. Dit is niet alleen handig maar voorkomt ook transportschade aan de strandhengel. Om een strandhengel optimaal te kunnen gebruiken, adviseren wij om hierbij een big pit molen c.q. surfcasting molen te gebruiken. Bent u een beginnende strandvisser? Kies dan voor een iets kortere strandhengel zodat u eerst de basis vaardigheden goed leert beheersen.
 

Onderhoud aan strandhengels

Zeewater is corrosief, bij een langdurige blootstelling hiervan zal uw strandhengel letterlijk wegrotten. Het is daarom belangrijk om uw strandhengel na gebruik altijd met schoon (kraan)water af te spoelen en deze vervolgens goed te drogen. Een goed onderhouden strandhengel gaat jaren mee. Dit is goed voor het milieu maar het is nog beter voor uw portemonnee!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »