Neopreen waadpak kopen? Neopreen waadpak!

Wilt u een neopreen waadpak kopen? Bekijk hieronder een overzicht aan neopreen waadpakken! Bij ons profiteert u van hoge kortingen met een goede service. Heeft u een vraag over een bepaalde neopreen waadbroek? Schroom dan niet om ons te contacteren want wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Wilt u goed voorbereid zijn op het mooie hengelsportweer? Bestel nu uw neopreen waadpak in onze webshop, dan heeft u dit binnen enkele dagen al in huis! Veel hengelsport plezier toegewenst!

Een neopreen waadpak of een waadpak van PVC?

Een neopreen waadpak is doorgaans duurder dan een PVC waadpak maar het heeft ook eigen voordelen. Een waadpak dat gemaakt is van neopreen, is meestal verkrijgbaar in de 4mm of 5mm dikte variant. Het isoleert uitstekend en de stijfheid van het materiaal zorgt voor meer bewegingsvrijheid dan PVC. Een PVC waadbroek wordt immers door het waterdruk gemakkelijker tegen het lichaam aangedrukt waardoor de bewegingen relatief zwaarder aanvoelen. Een waadpak dat gemaakt is van neopreen, is relatief minder gemakkelijk om aan te trekken en vergeleken met een PVC waadpak is het ook minder goed te reinigen. Net als alle andere waadpakken, is een neopreen waadbroek 100% waterdicht. Ook alle naden zijn dicht gelast om waterdicht te zijn. De probleemgebieden in het kruis en de grensovergangen van de laarzen zijn uiteraard ook afgedicht. Een waadpak van neopreen is meestal verkrijgbaar in diverse diktes en kleuren. Hoe dikker het neopreen des te beter de isolatie. Wilt u gaan bellyboot vissen? Een waadpak van dikke neopreen is dan een must! Wij adviseren u om hiervoor een neopreendikte van 5mm te kiezen. Een dikkere laag neopreen isoleert immers beter dan de 4mm variant. De 5mm neopreen waadpak is duurder in aanschaf maar dat is het waard want dat merkt u als uw benen eenmaal in het water hangen.

Een neopreen waadpak is een uitvinding van de laatste decennia

Neopreen is een sythetisch rubber (het is een elastomeer) en de chemische benaming ervan is polychloropreen. Dit materiaal werd in de jaren dertig door het chemisch bedrijf DuPont ontwikkeld en aanvankelijk heette het DuPrene. Dit materiaal had in die tijd een geur en de vraag ernaar was net bejubbelend. Later werd het doorontwikkeld en toegepast binnen de watersport. Dit sythetisch rubber werd gebruikt voor het vervaardigen van wetsuits. Later kwamen er ook handschoenen en waadpakken op de markt die van neopreen werden vervaardigd. Dit materiaal is erg geschikt voor de watersport want heeft een uitstekende eigenschap en dat is het isoleren van warmte. Door de isolatie kan de gebruiker ervan namelijk langer in het water blijven zonder al te veel warmte te verliezen. Het lichaam blijft hierdoor relatief op temperatuur. Voor de hengelsport betekent het in casu warme en droge benen in het geval van waden of vissen met een bellyboat.

Nooit meer een neopreen waadpak dat tijdens het gebruik lekt

Een neopreen waadpak is gemaakt om droog te kunnen waden. Maar een vaak voorkomende klacht is dat het helemaal niet waterdicht blijkt te zijn. Om dit probleem te voorkomen hebben wij gekozen om alleen de waadpakken van het Duits merk Behr te verkopen. Een Behr neopreen waadpak staat voor kwaliteit en betaalbaarheid. Het is daarom al jaren de topper onder de waadpakken. Om de kwaliteit te waarborgen, zijn alle Behr waadpakken één voor één op lekkage getest. Deze zijn niet de goedkoopste maar wel de beste. Zoals het gezegde luidt: "goedkoop is duurkoop", geldt dit ook voor een waadpak dat gemaakt is van neopreen. De productie van een neopreen waadbroe vergt veel tijd en aandacht want alle stiknaden moeten worden afgedicht en deze moeten vervolgens worden gecontroleerd op eventuele lekkages. Om de kosten de drukken worden deze belangrijke handelingen soms verwaarloosd, al dan niet overgeslagen. Dit merkt u echter pas zodra u met het pak gaat waden.

Let op het volgende bij het gebruiken van uw neopreen waadpak

Wij adviseren u om nooit dieper te waden dan uw navelhoogte. Vermijd ook zachte of oneven bodems want bij een misstap kan uw waadpak vol lopen en zonder hulp in de buurt loopt u een aanzienlijke kans op verdrinking. Daarnaast raden wij u af om een neopreen waadpak in de boot te gebruiken. Als u over boord valt dan loopt u extra kans op verdrinking in verband met het gewicht van een waadpak dat volledig gevuld is met water. Wij adviseren u altijd een mes of een schaar bij zich te dragen. Mocht uw waadpak onverhoopt met water vollopen dan kunt u zichzelf redden door de broekspijpen door te snijden. 
 

Profiteer van onze neopreen waadpak aanbieding

Meeste winkels verkopen meestal neopreen waadpakken van diverse merken en in diverse kleuren, wij niet. Wij zijn anders en wij doen het anders. U wilt al een tijdje dat ene neopreen waadpak aanschaffen maar uw budget was nog niet toereikend? Sommige winkels hebben soms een neopreen waadbroek in de aanbieding staan maar bij PING Hengelsport zijn al onze neopreen waadpakken blijvend scherp geprijsd! Of u nu een waadpak bestelt of een maand later, bij ons wordt u niet opgejaagd. U heeft alle tijd om over uw aankoop te beslissen. Super sympathiek, toch? Profiteert van al onze voordelen en laat u zich overtuigen van de kwaliteit van Behr. Een neopreen waadbroek aanbieding voor weinig geld is goed voor uw portemonnee. U krijgt het precies hetzelfde product maar dan tegen een veel voordeligere prijs. Zoals gebruikelijk krijgt u ook een geldende garantie. Sterker nog: u krijgt daarnaast een extra korting als u meerdere stuks bestelt. Bij ons betaalt u daarom nooit teveel en we durven het zelfs te stellen dat wij de goedkoopste zijn van het land. Neopreen waadpak kopen doet u daarom bij PING Hengelsport!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »